Заместник-кметовете на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов и Преслав Петров поканиха на среща-разговор ученици от СУ „Васил Левски” – град Вълчи дол и наградиха децата, които са и участници в младежките противопожарни отряди  „Млад огнеборец” за бързата им и своевременна реакция за предотвратяването на пожар.

 

На 24 септември е възникнал пожар на десетки мерки от горския масив до градски стадион „Петко Сираков” в град Вълчи дол. Благодарение на бързото съобщаване за пожара от децата на телефон 112 и на това, че те са обърнали внимание, че нещо гори, ориентирали са се в обстановката и незабавно са позвънили на телефона за спешни случаи, е предотвратено разрастването на пожара в горския масив, който можеше да причини икономически щети и притеснение сред населението.

 

Благодарствено писмо до Общинска администрация изпрати началника на РСПБЗН – Вълчи дол Ивайло Тодоров: „Лично от свое име и от името на служителите на РСПБЗН – Вълчи дол Ви молим да приемете нашата искрена благодарност за средствата, които осигурихте за децата, за усилията, които положихте заедно с нас за тях във връзка с провеждане на състезанието „Млад огнеборец”. Специални благодарности на заместник-кмета Димитър Тодоров, който през цялото време бе във връзка с нас и значително допринесе за прекрасната организация относно придружаване на отборите за мероприятието „Млад огнеборец” и цялостното протичане на състезанието по възможно най-добър начин” – пише в поздравителния адрес.

 

По-рано през годината Община Вълчи дол осигури 3000 лева финансова подкрепа за закупуване на екипировка на децата и изграждане на необходимите съоръжения за безпроблемното протичане на мероприятието „Млад огнеборец”, отчитайки факта, че именно чрез подобни мероприятие се изграждат навици у подрастващите за защита от бедствия и пожари.

 

Additional information