В три последователни дни, с богата празнична програма, Вълчи дол отбеляза 49-тата годишнина от обявяването си за град.

На 2 септември, от 18:30 часа, всички малчугани се забавляваха с Детското шоу, което им поднесе много изненади. От 20:00 часа обичаният български изпълнител Дамян Попов и певицата Миа зарадваха жителите и гостите на града с песни от богатия си репертоар. Час по-късно  DJ ROSSKO завихри в ритъма на танца всички присъстващи с най-големите световни хитове.

На 3 септември от 17:00 часа местните самодейни състави потопиха зрителите в магията на българското фолклорно изкуство с участието си в Общинския фолклорен празник. Незабравимите емоции продължиха с концерт на народната певица Нелина.

На 4 септември, от 18:30 часа, в знак на признателност към почетните граждани на Вълчи дол, бяха поднесени венци и цветя - на барелефа на Петко Сираков – първият ни световен шампион по борба и паметната плоча на д-р Димитър Златев – основоположник на здравеопазването в града. 

Невероятните артисти от „Тутурутка” представиха шоуто си „Смях до дупка”.

„Благодаря на всички, които обичат града ни и допринасят за неговото развитие и просперитет.

Убеден съм, че само благодарение на съвместните ни усилия ще постигнем по-добро бъдеще и ще продължим да отстояваме авторитета и доброто име на нашия град и нашата община!

 

Скъпи съграждани,

Гордея се, че през последните години имам честта и високата отговорност да бъда кмет на този град и на тази община.

Работата на Общинската администрация, на Общинския съвет и на всички граждани на общината даде видими резултати - с общи усилия доказахме, че когато сме обединени можем да постигнем всичко, към което се стремим...

 

Днес, всички ние, които обичаме нашия град, имаме дълг – дълг към паметта на дедите ни и бъдещето на децата ни! Длъжни сме да помним и да пазим наследеното! Длъжни сме да множим направеното и да предадем на поколенията след нас духа и традициите на Вълчи дол!

Искрено вярвам, че заедно можем да постигнем всичко това!” – подчерта в приветствието си към жителите и гостите на града кметът на общината Георги Тронков.

В 20:00 часа на сцената ще излязоха рок легендите от група „Сигнал”, които вдигнаха публиката на крака с изпълненията на незабравимите си хитове. Тържествата завършиха с празнична заря.

Община Вълчи дол изказва искрената си благодарност към всички, благодарение на които 49-тата годишнина на града бе отбелязана по подобаващ начин!

Виж снимки...

 

Additional information