24 май – Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската просвета и култура и на славянската книжовност бе отбелязан тържествено в град Вълчи дол.

Тържествата започнаха в двора на СУ „Васил Левски” с празнична програма.

Кметът на община Вълчи дол – Георги Тронков поздрави всички учители, просветни и културни дейци, ученици, родители и жители на община Вълчи дол със светлия празник и припомни, че нашите букви са тези, които ни правят уникални не само за Европа, но и за целия свят.

Благодарствени грамоти за постигнати високи резултати и принос за развитието на образованието в община Вълчи дол получиха директорите и заместник-директорите на училищата и детските градини.

С пожелания за попътен вятър и успех бяха изпратени момчетата и момичетата от Випуск 2023 на СУ „Васил Левски” – град Вълчи дол.

В празничното шествие взеха участие ученици, учители и родители от Средно училище „Васил Левски” – град Вълчи дол, Детска градина „Здравец” – град Вълчи дол, Обединено училище „Васил Левски” – село Михалич, Обединено училище „Св. Иван Рилски” – село Червенци, Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство – село Стефан Караджа и Основно училище „Климент Охридски” – село Стефан Караджа.

Община Вълчи дол изказва своята искрена благодарност към всички, които бяха част от днешния празничен ден!

 

Специални благодарности и към момчетата от оркестър „Виво Монтана”, без които празникът нямаше да бъде същия!

Additional information