С издигането на националното знаме на Република България започнаха тържествата, посветени на националния ни празник – 3 март и 145-годишнината от Освобождението на България в град Вълчи дол.

Празничното шествие с 10-метровия трибагреник се отправи от сградата на Общината към паметника на загиналите във войните, където бяха положени венци и цветя в знак на признателност и почит, а паметта на героите бе почетена с минута мълчание.

Празничният концерт започна от 15:30 часа пред сградата на Културния дом в града.

В него взеха участие ученици от всички училища на територията на община Вълчи дол, които с много любов и старание изпълниха любими стихове за България, пяха и танцуваха от сърце и душа за всички присъстващи.

В празничното си слово кметът на община Вълчи дол – Георги Тронков подчерта, че наш дълг е да помним саможертвата на героите, дали живота си, за да я има България и да учим децата си да тачат, да пазят и обичат родината си.

Народната певица Гуна Иванова изпя за публиката в град Вълчи дол едни от най-хубавите си песни за България, а момчетата от група „Епизод“  накараха публиката в един глас да запее с тях песните от неповторимия им репертоар.

Пищна заря сложи подобаващ край на празничния ден!

Виж снимки...

 

Additional information